Romanii peste tot

Desi departe de casa, romanii nu-si uita radacinile.

In ultima vreme am avut ocazia sa particip la cateva evenimente cu specific romanesc, evenimente pe cele mai diverse teme, de la cultura, la celebrarea Martisorului si ulterior a zilei internationale a Romilor (romi din Balcani, printre care si romi din Romania). Descopar cu bucurie ca desi la un ocean departare, evenimentele si traditiile romanesti sunt continuate cu mandrie de cei ce simt romaneste.

Asadar, pe data de 28 Aprilie, Universitatea Georgetown din Washington, D.C. va gazdui evenimentul: “Romania’s Return to the West: Political Inclination and Cultural Vocation“/ “Intoarcerea Romaniei in Vest: Inclinatie Politica si Vocatie Culturala,” la care va participa si Ambasadorul Romaniei la Washington, domnul Adrian Vierita.

Mai mult, pe 29 Aprilie piesa de teatru “Zalmoxis – A Pagan Mystery“/ “Zamolxis – Un Mister Pagan” de Lucian Blaga va fi pusa in scena in studioul teatral Devine al Universitatii Georgetown.

Pe 3 Mai, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertatii Presei, Ioana Avadani de la Centrul pentru Jurnalism Independent si Stefan Candea de la Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie, se vor alatura jurnalistilor din toate colturile lumii pentru a discuta libertatea presei si libertatea de exprimare ca si conditii sociale fundamentale in secolul 21.

Ma bucur deci ca, parafrazand un prieten, “you Romanians are everywhere!”

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s